Antieke pendule

Een antieke pendule is al decennia lang een mooi en exclusief verzamelobject. Van der Heijden Antiquairs biedt u een, op basis van originaliteit en kwaliteit, zorgvuldig geselecteerde collectie pendules en pendulesets die vanzelfsprekend zeer mooi tot hun recht komen in een klassiek interieur maar als authentieke objecten ook moderne interieuren karakter geven. Naast klokken biedt Van der Heijden antiquairs een ruim assortiment antiek waaronder engelse meubelen, tin, glaswerk en vroeg 20e eeuwse grafiek. Bekijk onze collectie online of breng een bezoek aan onze showroom in Helvoirt voor een totaaloverzicht. Kunt u het door u gewenste object niet vinden, neem dan even contact met ons op. Wellicht kunnen wij dit toch leveren of is het zelfs reeds in onze ‘offline’ collectie aanwezig.

De antieke pendule: een korte geschiedenis

Pendules vinden hun oorsprong rond 1750 tijdens het bewind van Lodewijk XV. De eerste pendules zijn in overeenkomst met de rococo stijl uit die periode asymmetrisch en relatief krullerig vormgegeven. Tijdens het neo classicisme onder het regime van Lodewijk de XVI werd de vormgeving strakker en klassieker van aard en kwam de welbekende kolompendule in opkomst. De empire pendules uit de tijd van Napoleon doen zelfs wat stijf en star aan, maar zijn hedendaags hierdoor juist erg gewild. Na 1830 worden de voorstellingen romantischer van aard en de pendules van na 1850 zijn qua stijl vaak een mengelmoes van voorgaande periodes. Aan het eind van de 19e eeuw kwamen de pendule sets erg in trek en ontstaat de art nouveau of jugendstil stijl die in het begin van de 20ste eeuw wordt opgevolgd door de art-deco stijl met over het algemeen veel marmer en sterk gestileerde vrouwen en dieren figuren.

Contact

Wenst u meer informatie of heeft u vragen over een specifieke antieke pendule op onze site neem dan contact met ons via het contactformulier of bel ons op telefoonnummer +31(0)411-641342.

Neem contact op!

  Meubels

  Een mooie collectie originele, strakke en kwalitatief hoogwaardige antieke meubelen waaronder ladenkasten, betaaltafels, tilt-top tafels, hoekkasten, schaaktafels en secretaires.

   

  Klokken

  Een verzameling antieke klokken en barometers waaronder Luikse, lantaarn- en schoolklokken maar ook Engelse stick en wiel barometers, reiswekkers en diverse elektrische uurwerken.

  Verzamel objecten

  Unieke en authentieke objecten waar onder zilver, Chinees porselein, vroeg 17e-eeuwse kandelaars, originele theaterpoppen en middeleeuwse kruiken.

   

  Grafiek

  Een uitgebreide verzameling grafiek van diverse kunstenaars waaronder bekende namen als Jan Wolkers en Kees van Dongen en werken van Belgische, realistische kunstenaars als Louis Buisseret, Armand Rassenfosse en Kurt Peiser.

  Tin

  O.a. puntgave en kwalitatief hoogwaardige Lille kannen, theepotten en diverse zeer mooie, gemerkte schotels in verschillende afmetingen.

  Glas & Kristal

  Antiek en vintage glas waaronder 19e-eeuwse kristallen cologne flessen, drinkglazen, flessen en kristallen waterkannen maar ook art-deco schalen, vintage portglazen en prachtige kristallen karaffen.