Antieke secretaire

Bent u op zoek naar een antieke secretaire? Van Der Heijden Antiquairs heeft diverse uitvoeringen in het aanbod die met zorg zijn geselecteerd op leeftijd, stijl en kwaliteit. Naast Hollandse secretaires hebben wij diverse 18e eeuwse Engelse secretaires in onze collectie die door hun strakke Georgian style prachtig tot uiting komen in zowel een klassiek als modern interieur.

Antieke secretaire: creƫer een uniek interieur

Antieke secretaires zijn er in vele verschillende vormen en maten maar hebben vaak wel overeenkomstige kenmerken. Naast laden en een uitklapbaar blad beschikken ze over het algemeen over veel verschillende vakken en geheime bergruimten en afhankelijk van herkomst, leeftijd en daaraan gerelateerde stijl zijn ze meer of minder gedecoreerd. Zo kennen we de vroeg 18e eeuwse, vaak in eiken uitgevoerde, sobere Engelse bureaus, maar bijvoorbeeld ook de rijkelijk versierde biedermeier bureaus uit eind 19e eeuw. Wij hopen u het juiste bureau te kunnen bieden dat matcht met uw persoonlijke voorkeur en prachtig tot uiting zal komen in uw eigen, unieke interieur.

Contact

Naast antieke meubelen bieden wij u ook een grote collectie tin, glaswek, klokken en vroeg 20e eeuwse grafiek. Indien uw meer informatie wenst over een antieke secretaire of ander item op onze website neemt u dan gerust contact met ons op per telefoon (+31(0)411-641342) of gebruik het contactformulier op onze site. Vanzelfsprekend bent u ook altijd van harte welkom in onze showroom in Helvoirt.

Neem contact op!

  Meubels

  Een mooie collectie originele, strakke en kwalitatief hoogwaardige antieke meubelen waaronder ladenkasten, betaaltafels, tilt-top tafels, hoekkasten, schaaktafels en secretaires.

   

  Klokken

  Een verzameling antieke klokken en barometers waaronder Luikse, lantaarn- en schoolklokken maar ook Engelse stick en wiel barometers, reiswekkers en diverse elektrische uurwerken.

  Verzamel objecten

  Unieke en authentieke objecten waar onder zilver, Chinees porselein, vroeg 17e-eeuwse kandelaars, originele theaterpoppen en middeleeuwse kruiken.

   

  Grafiek

  Een uitgebreide verzameling grafiek van diverse kunstenaars waaronder bekende namen als Jan Wolkers en Kees van Dongen en werken van Belgische, realistische kunstenaars als Louis Buisseret, Armand Rassenfosse en Kurt Peiser.

  Tin

  O.a. puntgave en kwalitatief hoogwaardige Lille kannen, theepotten en diverse zeer mooie, gemerkte schotels in verschillende afmetingen.

  Glas & Kristal

  Antiek en vintage glas waaronder 19e-eeuwse kristallen cologne flessen, drinkglazen, flessen en kristallen waterkannen maar ook art-deco schalen, vintage portglazen en prachtige kristallen karaffen.