Tin antiek

Voor een groot aanbod tin en antiek moet u in Brabant bij Van Der Heijden Antiquairs zijn! In onze ruime showroom vindt u een uitgebreide collectie antiek waaronder Engelse, Franse en Hollandse meubelen, kristal, tin, grafische werken, klokken en barometers. Wij delen met liefde onze passie en kennis met u en staan u desgewenst graag bij met interieuradvies om onze antieke voorwerpen zo optimaal tot hun recht te laten komen.

Tin antiek: zeldzame objecten

Al sinds de 14e eeuw kennen wij tinnen, vaak uit England afkomstige producten in Nederland. Aangezien de grondstof daalde door de toename van mijnen raakten tinnen producten al snel ingeburgerd. Door de toename van de welvaart in de gouden eeuw en de daarmee gepaarde opkomst van zilver en delfts aardewerk werd tin over het algemeen nog voornamelijk gebruikt voor vervaardiging van huishoudelijk gerei om later te worden verdrongen door de massaproductie van glazen, stenen en porseleinen voorwerpen. Het eeuwenlange gebruik om oud tin om te laten smelten tot nieuwe producten heeft ertoe geleid dat antiek tin, vaak gekenmerkt door een zeer mooie patina, relatief zeldzaam is. In onze collectie tin vindt u onder andere puntgave en kwalitatief hoogwaardige klepkannen maar bijvoorbeeld ook theepotten en diverse zeer decoratieve schotels in verschillende afmetingen.

Onze showroom

Bekijk het complete aanbod online of breng eens een bezoek aan onze showroom waar u naast antiek tin ook een breed scala aan overige antieke voorwerpen kunt komen bekijken. Heeft u vragen over één van de objecten? Neem dan gerust contact met ons op via telefoon: +31(0)411-641342 of kom eens langs in Helvoirt.

Neem contact op!

  Meubels

  Een mooie collectie originele, strakke en kwalitatief hoogwaardige antieke meubelen waaronder ladenkasten, betaaltafels, tilt-top tafels, hoekkasten, schaaktafels en secretaires.

   

  Klokken

  Een verzameling antieke klokken en barometers waaronder Luikse, lantaarn- en schoolklokken maar ook Engelse stick en wiel barometers, reiswekkers en diverse elektrische uurwerken.

  Verzamel objecten

  Unieke en authentieke objecten waar onder zilver, Chinees porselein, vroeg 17e-eeuwse kandelaars, originele theaterpoppen en middeleeuwse kruiken.

   

  Grafiek

  Een uitgebreide verzameling grafiek van diverse kunstenaars waaronder bekende namen als Jan Wolkers en Kees van Dongen en werken van Belgische, realistische kunstenaars als Louis Buisseret, Armand Rassenfosse en Kurt Peiser.

  Tin

  O.a. puntgave en kwalitatief hoogwaardige Lille kannen, theepotten en diverse zeer mooie, gemerkte schotels in verschillende afmetingen.

  Glas & Kristal

  Antiek en vintage glas waaronder 19e-eeuwse kristallen cologne flessen, drinkglazen, flessen en kristallen waterkannen maar ook art-deco schalen, vintage portglazen en prachtige kristallen karaffen.