Kees van Dongen litho

Bij Van Der Heijden Antiquairs vindt u van Kees van Dongen regelmatig een originele litho. Sinds 1978 kunt u bij ons in hartje Helvoirt terecht voor een uitgebreide collectie antiek en grafisch werk van diverse kunstenaars uit de 20e eeuw. Onze showroom van bijna 200m2 is overzichtelijk en ruim opgezet waardoor u op uw gemak de collectie kunt komen bekijken. Onze verzameling 20e eeuwse grafiek is momenteel gesitueerd op de eerste verdieping.

Kees van Dongen litho en andere meesters

In onze collectie grafiek vindt u werken van verschillende Hollandse, Belgische en Franse kunstenaars uit het begin van de 20e eeuw. Een van de meest bekende Hollandse meesters uit deze periode is Kees van Dongen. Kees van Dongen werd in 1877 geboren en werkte een groot gedeelte van zijn leven in Parijs. Hij werkte aanvankelijk als huisschilder, afficheplakker en illustrator voor satirische tijdschriften om al snel grote naamsbekendheid te verwerven als lid van ‘Les Fauves’ (‘Wilde Beesten’). Het Fauvisme kenmerkt zich door het gebruik van felle en vaak ongemengde kleuren met over het algemeen minder oog voor natuurgetrouwheid. Het werk van Van Dongen wordt gedominieerd door zijn vele afbeeldingen van vrouwen en portretten van de Parijse High Society. Hij stierf op 91 jarige leeftijd, na een rijk leven, in Monte Carlo. Wij hebben momenteel meerdere lithografische werken van Kees van Dongen in ons aanbod waaronder werken uit ‘La Princesse de Babylone’ en ‘La Garconne’.

Bezichtiging plannen

Bent u geïnteresseerd in een litho van Kees van Dongen? Kom deze dan bekijken in onze showroom in Helvoirt en laat u verassen door door de vrolijkheid en schoonheid van zijn werken. Voor dringende vragen of het maken van een afspraak kunt u tevens contact met ons opnemen via telefoon: +31(0)411-641342.

Neem contact op!

  Meubels

  Een mooie collectie originele, strakke en kwalitatief hoogwaardige antieke meubelen waaronder ladenkasten, betaaltafels, tilt-top tafels, hoekkasten, schaaktafels en secretaires.

   

  Klokken

  Een verzameling antieke klokken en barometers waaronder Luikse, lantaarn- en schoolklokken maar ook Engelse stick en wiel barometers, reiswekkers en diverse elektrische uurwerken.

  Verzamel objecten

  Unieke en authentieke objecten waar onder zilver, Chinees porselein, vroeg 17e-eeuwse kandelaars, originele theaterpoppen en middeleeuwse kruiken.

   

  Grafiek

  Een uitgebreide verzameling grafiek van diverse kunstenaars waaronder bekende namen als Jan Wolkers en Kees van Dongen en werken van Belgische, realistische kunstenaars als Louis Buisseret, Armand Rassenfosse en Kurt Peiser.

  Tin

  O.a. puntgave en kwalitatief hoogwaardige Lille kannen, theepotten en diverse zeer mooie, gemerkte schotels in verschillende afmetingen.

  Glas & Kristal

  Antiek en vintage glas waaronder 19e-eeuwse kristallen cologne flessen, drinkglazen, flessen en kristallen waterkannen maar ook art-deco schalen, vintage portglazen en prachtige kristallen karaffen.