Antieke tafelklok

Een antieke tafelklok is door zijn unieke karakter en exclusiviteit de afgelopen decennia tot waar collectors item verworden. Hoewel het aanbod generiek erg beperkt is, kunnen wij u bij Van Der Heijden Antiquairs met enige regelmaat betaalbare, kwalitatief hoogwaardige en unieke tafelklokken bieden die prachtig tot hun recht komen in zowel een modern als klassiek interieur.

Een antieke tafelklok: een prachtig verzamelobject

Een antieke tafelklok is een prachtig en exclusief verzamelobject. Vanwege de zeldzaamheid van dergelijk klokken zijn de eerste, 17e en vroeg 18e eeuwse exemplaren momenteel slechts voor een zeer selecte groep bereikbaar. Wij richten ons dan ook op de meer betaalbare laat 18e en 19e eeuwse modellen waarbij er vanzelfsprekend hoge eisen worden gesteld aan originaliteit en kwaliteit. Hoewel de tafelklok van oorsprong een Engelse klok betreft die is afgeleid van de 17e eeuwse Haagse klok, beïnvloedt het Engelse origineel, door middel van de export, ook klokkenmakers op het vaste continent afkomstig uit Skandinavië en landen als Nederland, Frankrijk en Oostenrijk. Er zijn door de eeuwen heen dan ook vele varianten in relatief veel landen geproduceerd. Doordat stijlen in elkaar overlopen en oude stijlen in latere periodes weer zijn geherïntroduceerd, vergt het juist duiden van de leeftijd vaak de nodige expertise.

Showroom

Naast antieke klokken en barometers bevinden er zich onder andere ook tinnen collector items, Engelse meubelen, exclusief glaswerk en vroeg 20e eeuwse grafiek in onze collectie. Wij nodigen u uit om een bezoek te brengen aan onze showroom in Helvoirt maar u kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen per telefoon of email. U bent van harte welkom!

Neem contact op!

  Meubels

  Een mooie collectie originele, strakke en kwalitatief hoogwaardige antieke meubelen waaronder ladenkasten, betaaltafels, tilt-top tafels, hoekkasten, schaaktafels en secretaires.

   

  Klokken

  Een verzameling antieke klokken en barometers waaronder Luikse, lantaarn- en schoolklokken maar ook Engelse stick en wiel barometers, reiswekkers en diverse elektrische uurwerken.

  Verzamel objecten

  Unieke en authentieke objecten waar onder zilver, Chinees porselein, vroeg 17e-eeuwse kandelaars, originele theaterpoppen en middeleeuwse kruiken.

   

  Grafiek

  Een uitgebreide verzameling grafiek van diverse kunstenaars waaronder bekende namen als Jan Wolkers en Kees van Dongen en werken van Belgische, realistische kunstenaars als Louis Buisseret, Armand Rassenfosse en Kurt Peiser.

  Tin

  O.a. puntgave en kwalitatief hoogwaardige Lille kannen, theepotten en diverse zeer mooie, gemerkte schotels in verschillende afmetingen.

  Glas & Kristal

  Antiek en vintage glas waaronder 19e-eeuwse kristallen cologne flessen, drinkglazen, flessen en kristallen waterkannen maar ook art-deco schalen, vintage portglazen en prachtige kristallen karaffen.