Tinnen theepot

Bent u op zoek naar een tinnen theepot? Bekijk het aanbod dan eenvoudig online bij Van Der Heijden Antiquairs! Wij zijn al vele jaren fervent verzamelaar van tin en antiek in het algemeen en helpen u dan ook met veel plezier bij het vinden van de juiste aanwinst voor uw collectie. Bekijk onze website om op de hoogte te blijven van het actuele aanbod of bezoek onze showroom.

Een zeldzame tinnen theepot

Vanaf de middeleeuwen tot het begin van de 20ste eeuw werd tin als grondstof veelvuldig gebruikt voor de vervaardiging van gebruiksvoorwerpen als keukengerei, maten, kandelaars, klepkannen, theepotten etc. Hoewel er in deze periode zeer veel producten uit tin zijn vervaardigd, zijn oude tinnen objecten relatief zeldzaam vanwege het eeuwenlange gebruik om tinnen voorwerpen om te laten smelten tot nieuwe objecten. Antieke tinnen theepotten zijn er in veel soorten en maten. Wij bieden u zeer mooie oude exemplaren met een prachtige patina maar ook strakke art-deco designs die zeer mooi uitkomen binnen zowel een klassiek als een modern interieur. Naast tinnen theepotten bieden wij u onder andere ook:

 • Schotels
 • Klepkannen
 • Bekers
 • Kruiken
 • Trechters
 • Kandelaren

Meer antiek

Bent u naast tin nog op zoek naar andere antieke voorwerpen als meubelen, klokken, barometers, grafiek of glaswerk? Breng dan een bezoek aan onze showroom! Voor vragen en meer informatie kunt u natuurlijk ook bij ons terecht. Bel tijdens kantooruren naar +31(0)411-641342.

Neem contact op!

  Meubels

  Een mooie collectie originele, strakke en kwalitatief hoogwaardige antieke meubelen waaronder ladenkasten, betaaltafels, tilt-top tafels, hoekkasten, schaaktafels en secretaires.

   

  Klokken

  Een verzameling antieke klokken en barometers waaronder Luikse, lantaarn- en schoolklokken maar ook Engelse stick en wiel barometers, reiswekkers en diverse elektrische uurwerken.

  Verzamel objecten

  Unieke en authentieke objecten waar onder zilver, Chinees porselein, vroeg 17e-eeuwse kandelaars, originele theaterpoppen en middeleeuwse kruiken.

   

  Grafiek

  Een uitgebreide verzameling grafiek van diverse kunstenaars waaronder bekende namen als Jan Wolkers en Kees van Dongen en werken van Belgische, realistische kunstenaars als Louis Buisseret, Armand Rassenfosse en Kurt Peiser.

  Tin

  O.a. puntgave en kwalitatief hoogwaardige Lille kannen, theepotten en diverse zeer mooie, gemerkte schotels in verschillende afmetingen.

  Glas & Kristal

  Antiek en vintage glas waaronder 19e-eeuwse kristallen cologne flessen, drinkglazen, flessen en kristallen waterkannen maar ook art-deco schalen, vintage portglazen en prachtige kristallen karaffen.